slogan
Call us
Leveranciers van Cobots en AMR’s zijn 2 maal in de wolken
22/02/2021De gemiddelde Total Cost of Ownership (TCO) voor cobots en AMR’s is de laatste jaren sterk afgenomen. Uiteraard is dit maar de helft van het verhaal. Dit geldt in hoofdzaak voor de standaard inzetbare versies. Echter dan komt de integratie, het linken aan platformen, slimme AI en de daarvoor benodigde monitoring, machinevision, sensoriek etc…

De categorie cobots zijn natuurlijk het meest universeel inzetbaar, terwijl het gebruik van AMR’s vooral dient voor het autonoom, snel en veilig ontvangen, transporteren en leveren van stukken, gereedschappen, pakketten etc.. binnen de muren van de fabriek of magazijn. Ze zijn meestal ook meer uitgerust met heel gesofisticeerde sensor- en visietechnologie. Ze bevrijden de medewerkers van de 4D’s (Dull, Dirty, Dangerous, Difficult). De leveranciers en integratoren van cobots en mobile robotics zijn 2 maal in de wolken.


Groei Cobots Europa vooral in automotive en met Covid-19 als extra driverIn februari 2020 tekende BMW nog een contract met Fanuc voor maar liefst 3500 ro- & cobots. Maar toepassingen in assemblage, tot het plukken en zaaien in de landbouw behoren tot de groeiniches.

 

Groei AMR’s sterk gedreven door Covid-19 last mile delivery en e-warehousing

Alleen al de mondiale toename van AMR-investeringen in logistiek evolueert vijftienvoudig, van 300 miljoen USD naar 7 miljard USD in 2022. De volledige mobile robot market wordt geschat te groeien naar 7 miljard USD, waar China terug het grootste stuk van de taart voor zich neemt.

Duidelijk is waarom de grote spelers zoals Fanuc, Universal Robotics, Clearpath, Swisslog, Fetch Robotics etc.. in hogere sferen zweven. In tweede instantie, en relevanter voor ons, is het feit dat zowel cobots als AMR steeds meer geconnecteerd zijn in de cloud om hun inzet slimmer, zelflerend, autonoom en optimaal in te zetten. Vroeger was het installeren van een lijn voor cobots of het uittekenen van een flow voor AMR’s vrij statisch. Eenmaal de functies en routings beslist, beperkte dit ineens ook de dynamische inzet voor andere flows. Daar komt nu steeds meer verandering in. Connectie in de cloud, AI, Lidar zorgen ervoor dat ze verschillende workflows en trajecten kunnen uitvoeren en intern met elkaar kunnen communiceren.

OrganisatieSales team

+32(0)56 24 11 31 - Isabel Gysels
+32(0)56 24 59 41 - Evelien Desmyttere
+32(0)56 24 59 44 - Mario Dejaegher 

Email
ine@industrialfairs.com

Invent Media bv
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk


Wanneer


Donderdag 27 mei 2021
14.00 - 21.00

Waar


Kortrijk Xpo | hall 4
© Invent Media : All rights reserved - Privacy Policy
edit afsluiten